Denk celestiaal
Ep. 11

Denk celestiaal

Episode description

Welkom! In deze aflevering van “Geloof je dat ook?” bespreken Koos en Raphael de toespraak “Denk Celestiaal” van president Russell M. Nelson, gegeven in oktober 2023. Dit krachtige thema wordt steeds vaker aangehaald binnen de kerk en biedt diepgaande inzichten in hoe we ons leven moeten leiden om het Celestiale Koninkrijk te bereiken.

Wat betekent ‘Denk Celestiaal’? “Denk Celestiaal” is niet alleen een mooie uitdrukking, maar een oproep tot het focussen op onze uiteindelijke doel: het Celestiale Koninkrijk. President Nelson moedigt aan om altijd met het einddoel in gedachten te leven en elke keuze te overwegen op basis van eeuwige gevolgen.

Het Celestiale Koninkrijk:

 • Definitie: Het Celestiale Koninkrijk is de hoogste staat van zijn waar God leeft. Het is ons uiteindelijke doel om hier te komen.
 • Drie Graden: Binnen het Celestiale Koninkrijk zijn er drie graden. De hoogste graad vereist het huwelijksverbond, verzegeld in de tempel.
 • Verzegeling: De verzegeling in het huwelijk is essentieel voor het bereiken van de hoogste graad. Dit kan alleen plaatsvinden na een burgerlijk huwelijk in landen zoals Nederland.

Kernpunten van de aflevering:

 1. Plan van Zaligheid: Het fantastische plan van onze Hemelse Vader dat bepaalt wat we in dit leven doen en hoe dat ons in het hiernamaals beïnvloedt.
 2. Opstanding: Na de opstanding krijgen we een onsterfelijk lichaam dat past bij het koninkrijk waar we zullen verblijven (Celestiaal, Telestiaal of Terrestiaal).
 3. Keuzes maken: Onze keuzes hier op aarde zijn bepalend voor onze eeuwige bestemming. Denk Celestiaal helpt ons om de juiste beslissingen te nemen.

Verslavingen en geestelijke instelling: President Nelson wijst op de gevaren van verslavingen, die onze focus van God kunnen wegnemen. Hij benadrukt het belang van een geestelijke instelling en hoe dit ons kan helpen om verslavingen te overwinnen en met tegenslagen om te gaan.

Praktische tips uit de toespraak:

 • Langetermijnperspectief: Denk aan de eeuwige gevolgen van je keuzes.
 • Focus op Christus: Zet Jezus Christus op de eerste plaats in je leven.
 • Gehoorzaamheid: Gehoorzaamheid aan de wetten van God maakt de weg vrij voor een vreugdevol leven nu en een grootse eeuwige beloning in de toekomst.

Denk Celestiaal in praktijk: Wanneer je voor een dilemma staat of met tegenslagen wordt geconfronteerd, herinner jezelf eraan om Celestiaal te denken. Dit geldt in verschillende situaties:

 • Bij verleidingen
 • Bij teleurstellingen
 • Bij ziekte of het verlies van een dierbare
 • Tijdens herstel van een ongeluk of blessure
 • Bij dagelijkse druk en stress

Inspirerende Citaten:

 • “Het sterfelijk leven is een masterclass waarin we leren kiezen voor de dingen van het grootste eeuwige belang.”
 • “Wanneer u keuzes maakt, moedig ik u aan om vanuit een langetermijnperspectief te kijken. Een eeuwig perspectief.”

Slotgedachten: Celestiaal denken is een praktische gids voor het leven. Het helpt ons om onze focus op het Celestiale Koninkrijk te houden, waardoor we beter in staat zijn om verleidingen te weerstaan en met tegenslagen om te gaan. We moeten onthouden dat het mogelijk is om dit doel te bereiken als we het echt willen en ernaar streven.

Luister, Deel en Abonneer: Bedankt voor het luisteren naar deze aflevering! Vergeet niet om je te abonneren en meldingen aan te zetten, zodat je geen enkele aflevering mist. Elke zondag posten we een nieuwe aflevering. We horen graag jullie gedachten en nodigen je uit om deel te nemen aan een aflevering als je iets wilt delen of verduidelijken.

Tot de volgende keer! Koos en Raphael

Beluister eerdere afleveringen:

 • Het Plan van Zaligheid
 • De Natuurlijke Mens

Bedankt voor het luisteren en tot de volgende keer!