Wanneer komt Christus terug
Ep. 10

Wanneer komt Christus terug

Episode description

Introductie: Welkom bij deze aflevering van onze podcast. Vandaag duiken we in een diepgaand gesprek over een onderwerp dat velen bezighoudt: de wederkomst van Christus. Wij bespreken de Bijbelse profetieën, tekenen van de eindtijd, en wat we kunnen verwachten voordat Christus terugkeert naar de aarde.

Hoofdpunten:

 1. Onzekerheid over de Tijd:

  • Niemand weet de exacte tijd van Christus’ wederkomst, behalve de Hemelse Vader. Zelfs Christus zelf gaf aan dat alleen de Vader die kennis heeft.
 2. Profetieën en Tekenen:

  • In de Bijbel, vooral in het boek Openbaringen, staan veel profetieën en tekenen die zullen plaatsvinden voor de wederkomst van Christus. Bijvoorbeeld, twee profeten die drie dagen dood op straat zullen liggen in Jeruzalem.
  • Andere tekenen zijn oorlogen, natuurrampen en andere wereldgebeurtenissen die wijzen op de eindtijd.
 3. Voorbereiding op Christus’ Terugkeer:

  • Ondanks dat we de exacte tijd niet weten, is het belangrijk om ons voor te bereiden op de wederkomst van Christus. Dit kan door ons geloof te versterken en een goede relatie met God te onderhouden.
 4. Persoonlijke Getuigenis:

  • Koos deelt een persoonlijke ervaring uit zijn patriarchale zegen, waarin staat dat hij Christus zal ontmoeten bij Zijn wederkomst. Dit benadrukt het belang van persoonlijke voorbereiding en geloof.
 5. Verandering na de Wederkomst:

  • Na de wederkomst van Christus zal er een duizendjarig vrederijk zijn waarin Christus zal regeren. Dit zal een tijd zijn van vrede en gerechtigheid, waar de mensheid in harmonie zal leven.
 6. Misverstanden en Fouten:

  • Mensen die specifieke data voorspellen voor de wederkomst van Christus zitten altijd fout. Alleen God weet wanneer dit zal gebeuren, en het is belangrijk om ons te richten op het leven naar Gods wil in plaats van op speculatie.
 7. Rol van Israël:

  • Bij Christus’ wederkomst zal Israël een centrale rol spelen. Er wordt voorspeld dat het Joodse volk op dat moment Christus zal herkennen als de Messias.
 8. Het Belang van Dagelijkse Relatie met Christus:

  • Het onderhouden van een dagelijkse relatie met Christus is cruciaal. Dit kan door gebed, schriftstudie en het naleven van de geboden.

Belangrijke Citaten:

 • “Ik denk dat gehoor aan geven dat Christus binnenkort terugkomt, dat dat een goed ding is.”
 • “Er zijn best wel veel tekenen voorspeld, en ik vind dat altijd reuze interessant.”
 • “Ik heb een patriarchale zegen gekregen… bij de wederkomst van Christus op aarde, zal ik Hem mogen ontmoeten.”

Afsluiting: Bedankt voor het luisteren naar deze aflevering over de wederkomst van Christus. We hopen dat het je heeft geïnspireerd en aangemoedigd om je eigen geloof te verdiepen. Blijf afgestemd voor meer diepgaande gesprekken in onze volgende afleveringen!

Contactinformatie: Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onze website of sociale media kanalen. We horen graag van je!

Abonneer en Beoordeel: Vond je deze aflevering waardevol? Vergeet niet om je te abonneren en ons een beoordeling te geven op je favoriete podcastplatform. Hierdoor kunnen anderen onze podcast ook ontdekken.

Bedankt voor je steun en tot de volgende keer!